- 500g mletého mäsa z bravčového pliecka alebo stehna (pravé lasagne sú však z hovädzieho alebo kombinácia oboch)
- 380-400g krájaných paradajok v konzerve alebo krabici
- 140g paradajkového pretlaku
- 1 cibuľa (môžete dať aj pár mladých cibuliek)
- 1 dcl vody
- 2-3 strúčiky cesnak
- 3 dl mlieka
- 100g niva syra alebo blue syra
- 2 PL hladka múka
- maslo
- soľ
- olej
- oregáno
- mleté čierne korenie
- mletá rasca
- 1 balík lasagne
Postup: Nakrájame cibuľu nadrobno a osmažíme na troche oleja, pridáme mleté mäso, lyžičku oregana, mletej rasce, mletého čierneho korenia a soli.
Opečieme mleté mäso, keď mäso už zmené farbu pridáme paradajky v krabici a paradajkový pretlak. Pridáme 1dcl vody a chvúľu podusíme.
Opečieme mleté mäso, keď mäso už zmené farbu pridáme paradajky v krabici a paradajkový pretlak. Pridáme 1dcl vody a chvúľu podusíme.
Zatiaľ si pripravíme zásmažku z masla a hladkej múky, pridáme mlieko a primiešame niva syr. Nakoniec zmes zamiešame do mäsa a pridáme roztlašený cesnak.
Pripravíme si misu z jánskeho skla, ktorej dno potrieme olejom a ako prvú vrstvu poukladáme na dno plátky lasagní potom časť zmesi a znova plátky lasagní a takto opakujeme až kým posledná vrstva zostane zmes mäsa, ktorú posypeme struhaným syrom.
Nakoniec dáme zapiecť na 170 stupňov na 40 minút.
Dĺžka :60 minút
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára