streda 14. marca 2012

Lasagne

  • 500g mletého mäsa z bravčového pliecka alebo stehna (pravé lasagne sú však z hovädzieho alebo kombinácia oboch)
  • 380-400g krájaných paradajok v konzerve alebo krabici
  • 140g paradajkového pretlaku
  • 1 cibuľa (môžete dať aj pár mladých cibuliek)
  • 1 dcl vody
  • 2-3 strúčiky cesnak
  • 3 dl mlieka
  • 100g niva syra alebo blue syra
  • 2 PL hladka múka
  • maslo
  • soľ
  • olej
  • oregáno
  • mleté čierne korenie
  • mletá rasca
  • 1 balík lasagne
Postup: Nakrájame cibuľu nadrobno a osmažíme na troche oleja, pridáme mleté mäso, lyžičku oregana, mletej rasce, mletého čierneho korenia a soli.
Opečieme mleté mäso, keď mäso už zmené farbu pridáme paradajky v krabici a paradajkový pretlak. Pridáme 1dcl vody a chvúľu podusíme.
Zatiaľ si pripravíme zásmažku z masla a hladkej múky, pridáme mlieko a primiešame niva syr. Nakoniec zmes zamiešame do mäsa a pridáme roztlašený cesnak. 
Pripravíme si misu z jánskeho skla, ktorej dno potrieme olejom a ako prvú vrstvu poukladáme na dno plátky lasagní potom časť zmesi a znova plátky lasagní a takto opakujeme až kým posledná vrstva zostane zmes mäsa, ktorú posypeme struhaným syrom. 
Nakoniec dáme zapiecť na 170 stupňov na 40 minút. 
Dĺžka :60 minút

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára