sobota 24. septembra 2011

Horúca čokoláda

Na 1 porciu potrebujete:
30 – 50 g kvalitnej 70 % nastrúhanej tmavej čokolády,
150 – 200 ml plnotučného mlieka,
½ mokka lyžičky mletej škorice,
2 plné lyžičky tmavého cukru,
½ lyžičky kukuričného škrobu rozmiešaného v troche vody
Zahrejte mlieko a pridajte doň škoricu zmiešanú s cukrom. Nechajte zovrieť a stiahnite z plameňa. Pridajte nastrúhanú čokoládu a šľahacou metličkou miešajte, kým sa rozpustí. Pridajte škrob rozmiešaný vo vode a ešte raz za stáleho šľahania nechajte zovrieť. Tento jednoduchý recept je tým najlepším základom pre ďalšie chuťové varianty – napríklad ku koreniu pridajte čili papričku či mletý badián. Môžete tiež pridať dva cl rumu, koňaku, whisky, amareta, griotky... Alebo skúste vymyslieť svoj vlastný variant.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára