nedeľa 18. septembra 2011

Kiš so špenátom

Prísady (na 12 kusov):
1 balenie lístkového cesta (polotovar, 500 g), múka na posypanie dosky;                      
Plnka: 200 g tvrdého syra, 300 g špenátových listov, 1 PL masla, 2 vajcia, 3 strúčiky cesnaku, soľ

Postup :

1. Špenátové listy umyjeme, nadrobno pokrájame a krátko podusíme na masle. Pridáme rozšľahané vajcia, prelisovaný cesnak, podľa chuti soľ a pár minút pražíme.

2. Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na okrúhlu placku, dáme do koláčovej formy a roztiahneme aj po bokoch. Na cesto rozložímešpenátovú plnku, posypeme ju strúhaným syrom a kiš dáme upiecť do rúry vyhriatej na 220 °C.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára