1 balenie lístkového cesta (polotovar, 500 g), múka na posypanie dosky;
Plnka: 200 g tvrdého syra, 300 g špenátových listov, 1 PL masla, 2 vajcia, 3 strúčiky cesnaku, soľ
Postup :
1. Špenátové listy umyjeme, nadrobno pokrájame a krátko podusíme na masle. Pridáme rozšľahané vajcia, prelisovaný cesnak, podľa chuti soľ a pár minút pražíme.
2. Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na okrúhlu placku, dáme do koláčovej formy a roztiahneme aj po bokoch. Na cesto rozložímešpenátovú plnku, posypeme ju strúhaným syrom a kiš dáme upiecť do rúry vyhriatej na 220 °C.
2. Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na okrúhlu placku, dáme do koláčovej formy a roztiahneme aj po bokoch. Na cesto rozložímešpenátovú plnku, posypeme ju strúhaným syrom a kiš dáme upiecť do rúry vyhriatej na 220 °C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára