nedeľa 18. septembra 2011

Rafaelo

Rafaelo

125 ml voda
200 g cukor kryštálový
125 g maslo
150 g kokos strúhaný
2 bal cukor vanilkový
200 g mlieko sušené (sójové)
cca 50 ks mandle
alebo orechy lieskové
kokos strúhaný (na obaľovanie)


PostupVodu s kryšt. cukrom varíme 5-6 minút. Pridáme maslo a miešame kým sa nerozpustí.
Odstavíme zo sporáku, pridáme kokos, vanilk. cukor a sušené mlieko (ja dávam sójové). Dobre premiešame, ak sa Vám to zdá riedke, môžete ešte pridať strúhaný kokos. Necháme asi 1 hod. postáť, najlepšie je aj nechať vychladiť v chladničke.
Z vychladnutej hmoty robíme guľky, do vnútra vložíme mandlu alebo lieskovec. (Lieskovce opražíme na suchom plechu, stiahneme šupku; mandle sparíme vriacou vodou a ošúpeme).
Guľky Raffaello obalíme poriadne v kokose a ukladáme do papierových košíčkov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára