formy srnčieho chrbáta potrieme zmäknutým maslom a vysypeme struhankou ,alebo hrubou múkou.
5 bielkov + štipku soli šľaháme do hustého snehu a postupne pridávame
25 dkg krupicového cukru ,potom
5 žĺtkov (postupne zašľahávame po jednom)
1dcl vlažnej vody
1dcl oleja a nakoniec
25 dkg polohrubej múky zmiešame z
1/2 prášku do pečiva
nakoniec pridáme trochu struhanej citrónovej kôry
Časť cesta dáme do jednej ,potom do druhej pripravenej formy.
Trochu cesta (máličko) si necháme ,pridáme do neho preosiate kakao (2 kávove lyžičky)
Premiešame a pridáme do foriem z bielym cestom.
Trúbu rozohrejeme na 200°C ,potom stíšime na 180°C a pečieme zhruba 25-30 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára